La ce să atrageși atenția atunci când alegeți un produs pentru tratarea păduchilor de cap?

28 iulie 2022, 08:18

Depistarea păduchilor în părul unui copil este de obicei o situație foarte stresantă atât pentru copil, cât și pentru părinți. Cu toate acestea, nu intrați în panică și acționați imediat. În primul rând trebuie să cumpărați dintr-o farmacie un produs pentru înlăturarea păduchilor de cap. Atunci când alegeți produsul, merită să acordați atenție câtorva aspecte, cum ar fi compoziția, eficacitatea, siguranța și confortul aplicării. Veți realiza rapid că există o gamă largă de remedii contra păduchilor, care include loțiuni, spume, șampoane, spray-uri etc. Producătorii promit rezultate rapide și eficacitate 100%.

Deci, cum să faceți o alegere corectă? Ce anume să căutați?

– Compoziție

Alegeți produsul care provoacă sufocarea și deshidratarea păduchilor și lindinilor. Numai un astfel de mod de acțiune împiedică paraziții de a dobândi rezistență la produs.

– Potriviți mărimea ambalajului cu lungimea și tipul părului

Descrieți tipul de păr atunci când cumpărați produsul din farmacie. Lungimea și tipul de păr contează. Pentru doi sau mai mulți copii, este bine să alegeți un ambalaj mai mare, care s-ar potrivi pentru întrega familie.

– Eficacitatea produsului

Alegeți produsul care este eficient după o singură utilizare. Citiți cu atenție instrucțiunile incluse pe ambalajul exterior și în instrucțiunile de utilizare. Informațiile despre repetarea tratamentului după 7 sau 10 zile înseamnă că produsul nu este pe deplin eficient. Parametrul crucial este eficacitatea 100% împotriva lindinilor.

– Prezența pieptenilor de păr în ambalaj

Ouăle de păduchi de cap (lindinii) sunt strâns atașate de păr cu o substanță asemănătoare cimentului și, din păcate, nu sunt solubile în apă. Prin urmare, chiar și după utilizarea unui tratament pe deplin eficient, este necesară îndepărtarea manuală a lindinilor prin pieptănare minuțioasă. Pentru o mai mare eficacitate, pieptenele trebuie să fie din metal, cu dinți deși.

– Mod de aplicare

Este important să acoperiți bine părul. Aplicarea produsului pe păr, în special pe cel mai lung, va fi mult mai ușoară atunci când este utilizat sub formă de spray. Părul trebuie separat în secțiuni mai mici și apoi în șuvițe. După aplicarea soluției, o puteți masa suplimentar în păr.

– Citiți instrucțiunile pentru utilizare!

Citiți instrucțiunile de utilizare înainte de tratament și apoi urmați-le. Nu reduceți timpul de tratament nici într-un caz.

– Utilizați un produs pentru profilaxie cu scopul de a evita reinfestarea

Țineți minte, copilul D-voastră poate fi în contact cu alți copii încă infestați. Este recomandabil ca împreună cu produsul pentru tratamentul pediculozei să achiziționați si un produs care ar preveni infestarea (de exemplu Nitolic treat and prevent).

Merită să știți

– Păduchii și lendinile pot supraviețui departe de capul uman timp de 2 zile și, respectiv, până la 2 săptămâni. Prin urmare, după terminarea tratamentului este necesar să curățați minuțios casa, să spălați hainele, lenjeria de pat și prosoapele la temperatură ridicată sau cu aditiv special pentru rufe (de exemplu Nitolic Wash). Dacă aveți covoare în casă, aspirați-le bine și aruncați conținutul aspiratorului. Nu uitați să verificați capul tuturor membrilor familiei.

Informați alți părinți și profesori despre problemă. Chiar și o scurtă notă de informare transmisă prin portalurile școlare online este binevenită. Profesorii, educatorii și părinții copiilor din anturajul celui infestat trebuie să acționeze imediat.