Nitolic®

Dispozitiv medical

Spray pentru tratarea infestării cauzate de păduchii de cap (Pediculus humanus capitis).

Mod de actiune:

  • elimină păduchii de cap în toate stadiile de dezvoltare,
  • elimină ouăle păduchilor de cap (lindinile).

Conține: ciclometiconă, polisorbat 80, miristat de izopropil.

Nitolic® are un mecanism fizic de acțiune. Nu conține substanțe cu efect neurotoxic (de exemplu, insecticide).
Poate fi folosit pentru copii, începând cu vârsta de 2 ani.

Nitolic® este un amestec de miristat de izopropil, ciclometiconă și un surfactant special selectat, care garantează o repartizare uniformă (proliferare) a produsului, precum și clătirea ulterioară a acestuia după finalizarea procedurii.

Tehnologia O-effect® utilizată la acest produs, asigură imobilizarea imediată a păduchilor de cap în orice stadie. Aparatul respirator al acestora se blochează, provocând sufocarea paraziților. Mecanismul fizic de acțiune nu permite parazitului să dezvolte rezistență la medicament.

Deține Certificatul Institutului Național de Sănătate Publică No. PZH/FT–3812/2021 valabil până la 09.07.2024.

Studii

Rezultatul testului de înaltă performanță a tehnologiei O-Effect® a dovedit că acoperirea rapidă și uniformă a rădăcinii și suprafeței părului care conține paraziți, indiferent de etapa lor de dezvoltare (ouă, nimfe, păduchi adulți), este un parametru foarte important. Acesta este un element cheie care garantează eficacitatea produsului fără utilizarea altor ingrediente active (cum ar fi insecticidele).

Eficacitatea eliminării păduchilor de cap și a ouălor acestora numai după o singură expunere de 60 de minute la Nitolic® a fost testată în Cambridge (Marea Britanie).

Nitolic® a fost, de asemenea, testat de către Serviciul Federal de Supraveghere a Protecției Drepturilor Consumatorului, Instituția Federală Bugetară Științifică pentru Bunăstarea Omului și Institutul de Cercetare a Dezinfectologiei al Rosbotrebnadzor.

Nitolic® este confirmat ca SIGUR prin teste toxicologice și dermatologice. Produsul nu provoacă iritare sau sensibilizare.

O-effect - chart

Date despre Sle, INSECT RESEARCH & DEVELOPMENT LIMITED, Marea Britanie (2013)

O-effect - image

Nitolic® prevent plus

DISPOZITIV MEDICAL

Folosit pentru prevenirea infestărilor cu păduchi de cap (pediculoză). Se recomandă utilizarea pe scalp și păr.

Conține: dimeticonă, proteine ​​hidrolizate din grâu, uleiuri (ulei de arbore de ceai, ulei de mentă, ulei de lavandă).

Produsul creează un film protector pe suprafața părului, care oprește colonizarea parazișilor și a ouălor. Modul fizic de acțiune previne infestarea cu păduchi și scade riscul de reinfestare.

Proteinele de grâu hidrolizate hidratează scalpul și părul, făcându-l mai sănătos și mai strălucitor. Se recomandă utilizarea produsului de cel puțin două ori pe săptămână sau mai des, atunci când în anturajul copilului (cum ar fi grădinița sau la școala) au fost detectați păduchi. Protecția completă împotriva paraziților durează până la prima spălare a părului.

Departamentul Evaluare Toxicologică și a Riscului din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică a acordat o evaluare pozitivă în ceea ce privește siguranța produsului pentru oameni și mediul înconjurător.

Eficacitatea și siguranța produsului evaluat a fost confirmată prin rapoarte științifice despre ingredientele active, precum și prin testele proprii ale producătorului privind eficacitatea, iritația și sensibilizarea.

Produsul a fost supus testelor toxicologice si dermatologice. Deține Certificatul Institutului Național de Sănătate Publică Nr. PZH/FT3812/2021 valabil până la data de 09.07.2024.

Nitolic Prevent - image

Marca NITOLIC® este succesorul brandului Pipi bine cunoscut farmaciștilor și medicilor de aproape 30 de ani.

Vezi mai puțin
Vezi mai mult