Semnele și simptomele pediculozei

Principalul simptom este mâncărimea pielii capului. Saliva și excrementele paraziților provoacă mâncărime și furnicături, care în urma scărpinării cauzează zgârieturi. Aceste microrăni pot cauza iritații vizibile și chiar infecții bacteriene cauzate de contaminarea rănilor.
Glandele limfatice mărite ar putea fi, de asemenea, un simptom.

În unele cazuri, mâncărimea apare după câteva săptămâni de la infestare.

Etapa 1

Cum se detectează pediculoza?

Etapa 1- Examinare
Dacă există riscul de infestare cu păduchi (de exemplu, pediculoză la școală), examinați părul copilului cel puțin de două ori pe săptămână. Folosiți un pieptene de metal cu dinți deși. Într-un spațiu bine luminat pieptănați părul, împărțindu-l în porțiuni mici.

Folosiți o pânză albă, care vă va ajuta să detectați păduchii și lindinii. Păduchii se situează în creștetul capului, după urechi și la ceafă. În caz de infestare completă, păduchii se răspândesc pe toată suprafața capului.

Etapa 2

Cum se tratează pediculoza?

Etapa 2 – Efectuarea procedurii
Alegeți un produs împotriva lindinilor și a tuturor etapelor de dezvoltare ale păduchilor eficient după o singură utilizare. De asemenea, ar trebui să verificați părul tuturor membrilor familiei D-voastră și, în caz de detectare a pediculozei, să efectuați un tratament pentru toți.

Etapa 2 - Efectuarea procedurii
Etapa 3

Eliminarea păduchilor și lindinilor din mediul înconjurător

Etapa 3 – Ce să curățați după o infestare cu păduchi? Cine ar trebui informat?
Curățați-vă bine casa, acordând atenție suprafețelor precum podeaua, mobilierul și covoarele. Spălați hainele, prosoapele și lenjeria de pat la o temperatură de 60° sau cu aditiv Nitolic® Wash. Acesta va menține țesăturile fără lindini și va oferi o protecție eficientă împotriva reinfestării.

Odată ce păduchii sunt detectați, trebuie să anunțați părinții copiilor care au contactat cu fiul/fiica D-voastră despre o posibilă infestare.

Etapa 4

Ce urmează?

Etapa 4 – Prevenirea reinfestării
Aplicați în mod regulat spray pentru prevenirea păduchilor. Folosiți spray-ul care respinge păduchii chiar și în fiecare zi, dacă în apropierea copilului D-voastră există un risc de pediculoză.

Cel mai simplu mod de a verifica dacă copilul tău are păduchi este pieptănarea părului de-asupra unei pânze albe, pe care poți vedea ușor paraziții.

Vezi mai puțin
Vezi mai mult