Cum să preveniți infestarea cu păduchi?

28 iulie 2022, 08:20

Pediculoza provoacă un stres puternic și rușine, care rezultă din atitudinea negativă a mediului înconjurător față de copilul infestat. Boala netratată se răspândește foarte repede, mai ales în locuri precum școli și grădinițe. Reglementările actuale, care restricționează dreptul asistenților medicali de a efectua inspecții ale părului fără acordul părinților, agravează situația. Prin urmare, vigilența părinților este foarte importantă.
Părul copiilor trebuie verificat frecvent, iar în cazul infestării cu păduchi de cap, este necesară o intervenție rapidă și eficientă, precum aplicarea unui remediu împotriva păduchilor.

Doar un număr mic de părinți aleg soluția rezonabilă de a informa alți părinți și profesori despre problemă identificată. Acest lucru este important, deoarece crește vigilența și contribuie la implementarea măsurilor de stopare a răspândirii infestării.

Părinții trebuie să fie conștienți de riscul de reinfestare, atunci când copilul lor revine la grădiniță sau școală. Prin urmare, pentru a minimiza riscurile, este bine să folosiți zilnic spray-uri pentru prevenirea păduchilor.

Toți, dar mai ales părinții care se luptă cu reinfestările cu pediculoză, sunt de acord că este mai bine să previi decât să tratezi. Pentru a minimiza riscul de a se infesta cu păduchi:

  • legați sau împletiți părul lung al copilului
  • explicați-i copilului D-voastră că nu trebuie să împrumute de la alți copii obiecte personale precum pălării, elastice, piepteni și perii de păr, deoarece este posibil să se infesteze indirect. Păduchii pot supraviețui până la 2 zile departe de capul omului, iar lindinii – timp de până la 2 săptămâni, fapt ce poate cauza infestarea cu paraziți de pe obiecte sau țesături
  • utilizați produse care previn infestarea

Nitolic prevent plus formula căruia a fost dezvoltată de compania poloneză ICB Pharma ținând cont de confortul copiilor și al părinților este recomandat pentru înlăturarea rapidă a paraziților. Produsul nu îngrașă părul, are un miros proaspăt și protejează până la prima spălare a părului. Este 100% sigur pentru copii, deoarece conține ingrediente de origine naturală. Acesta poate fi folosit zilnic, dacă este necesar.